de gouden gids


de gouden gids 1.0

(archaïsch)

dikke gids met een gele kaft waarin adressen, telefoonnummers en websites van bedrijven te vinden zijn

Algemene voorbeelden


Wanneer slechts een zeer klein aantal personen van de diensten van de vennootschap gebruik maken, de vennootschap geen publiciteit voert, geen investeringsgoederen heeft en niet opgenomen is in telefoonboek of gouden gids, kan men haar activiteit moeilijk als een economische activiteit beschouwen.

De Standaard,

Ik zocht in de Gouden Gids naar het reisbureau met de grootste advertentie en kocht een retourticket naar Dallas voor woensdagochtend.

De necrologieschrijver: een obsessieve zoektocht, Porter Shreve,

Bij Cogimex, dat in de Gouden Gids onder de rubriek "Drukkerijen - Algemeen" terug te vinden is, nam vrijdag niemand de telefoon op.

De Standaard,

Bedrijven die via dure advertenties in krant, vakblad of Gouden Gids nieuwe klanten werven kunnen daar voortaan flink op bezuinigen.

http://members.chello.nl/j.witte13/

Achtduizend ton papier dat op de deurmatten ploft in een volgens GroenLinks 'zinloze en verkwistende concurrentiestrijd'. Het gaat om de strijd tussen de uitgever van de bekende telefoonboeken en de Gouden Gids. Door de 'roze' pagina's met bedrijfsnummers toe te voegen aan de pagina's is KPN de concurrentie met de Gouden Gids aangegaan.

Haagsche Courant,

Direkt mail is geen gemakkelijk instrument in China. Een Gouden Gids met adressen van bedrijven bestaat niet.

De Standaard,